Att åka på språkresav

Ett väldigt populärt sätt att resa samtidigt som man lär sig språk är att åka på en så kallad språkresa. Detta är något som jag själv också gjorde när jag var yngre. Jag valde då att studera tyska i München. Det var en fantastisk och lärorik upplevelse som jag väldigt gärna skulle göra om någon gång i framtiden. Jag älskar möjligheten att upptäcka en ny stad och samtidigt studera ett främmande språk.

Inte bara för ungdomar

Språkresor är främst förknippat med ungdomar, men så behöver det faktiskt inte vara. Många av företagen som anordnar dessa resor riktar sig även till vuxna över 25 år. Då får du själv välja hur många veckor du vill vara borta, vilket är en stor fördel om du har ett jobb att resa hem till. Detta är en av anledningarna till att jag själv funderar att göra om min språkresa.

Mina personliga erfarenheter

Jag bestämde mig som sagt för att ta en tysk språkkurs. Anledningen till detta var för att jag redan läste det i skolan och har alltid varit mycket intresserad av den tyska kulturen. Då hade jag tidigare bara varit i norra Tyskland på en resa tillsammans med min familj. Språkresan var ett perfekt tillfälle att lära mig mer om landet samtidigt som jag lärde känna en hel del nya människor.

Tiden i München

Mitt val föll på München i södra Tyskland, dels för att jag tycker att det är en väldigt intressant stad och delvis för att jag aldrig tidigare varit där. Jag hade mina lektioner på DID München som ligger centralt i staden. Kursen som jag valde var en standardkurs som pågick under fyra veckor. Jag valde också att bo hos en tysk familj istället för på hotell för att maximera upplevelsen.

Om du själv vill åka

Mitt råd till alla som funderar över att åka på språkresa är; gör det. Det kommer att vara en fantastisk upplevelse som du sent kommer glömma. Du får dessutom en chans att träffa ’massa nya människor och samtidigt lära dig ett nytt språk. Eftersom du tar lektion varje dag kommer det även att vara lite enklare. Personligen lärde jag mig väldigt mycket under de veckor som jag var där, både privat och i skolan.

Hur vet jag vad jag ska välja?

Mitt bästa tips är att jämföra så många olika företag som möjligt. Kanske har du någon bestämd destination som du vill åka till? I så fall kan du börja med att leta fram de föreningar som erbjuder språkresor dit. Sedan är det bara att se över dina olika alternativ och komma fram till vilket resmål och språk som känns bäst för dig. Glöm inte att språkresor även är tillgängliga för dig som är vuxen!