Att resa och lära sig språk

Jag har alltid varit intresserad av språk ända sedan jag gick i skolan. Så när jag fick chansen att börja resa runt i världen och upptäcka det på nära håll var det inte svårt att hoppa på tåget. För mig är det otroligt fascinerande och roligt att kunna kommunicera med människor på deras modersmål. Jag har under mina resor insett att det öppnar så många dörrar.

Engelska

’+Under mina resor har jag fått chansen att fokusera på flera olika språk. Jag har varit i flera engelsktalande länder, vilket betyder att jag har fått bättra min engelska. En sak kan jag säga och det är att det inte är så lätt som jag själv trodde. Det är en sån otrolig skillnad på att prata med en amerikanare eller skotte. Då inser man vilket komplext språk det är.

Tyska

Förutom engelska har jag även besökt Tyskland och Frankrike flera gånger. Jag läste tyska i skolan, så här har jag ändå någon form av grundkunskaper. Något som var otroligt fascinerande för mig var att besöka Tyskland och Österrike och observera skillnaderna mellan de båda länderna. Dessutom är det två otroligt vackra länder som jag gärna besöker om och om igen. Som tur är ligger de på bekvämt avstånd.

Franska

Ett av mina favoritspråk har alltid varit franska. Det är så otroligt romantiskt och vackert och dessutom en riktig utmaning att lära sig. När jag besöker Frankrike försöker jag lyssna och läsa så mycket som möjligt och bara absorbera språket. Enligt mig är detta det bästa sättet att lära sig. Det hjälper också att inte ha allt för höga krav på sig själv, då det är ett avancerat språk.

Utanför Europa

Några av mina mest givande resor har varit utanför Europa. Att besöka Asien och upptäcka inte bara helt nya språk, utan även skillnader i kulturer är något jag kommer bära med mig resten av livet. Du blir så mycket mer ödmjuk när du inser hur stor världen är. Det bästa med att resa är att det alltid finns något nytt att se och upptäcka, oavsett vilket land du besöker.

Mina tips

Så vad är mina tips om du är intresserad av språk och att resa? Lägg inte så stor press på dig själv, utan njut av landet och omgivningarna. Då kommer du plocka upp språket på samma gång. Läs på skyltar, i tidningar eller se på inhemsk tv. Lyssna på folk omkring dig och se om du lyckas snappa upp saker. Även appar kan vara bra hjälpmedel.