Bilsemester i Sverige

Att planera en resa i Sverige med bil kräver mycket planering och tid. Man vill hinna med mycket på kort tid. Jag har bestämt hur jag ska åka för att få ut så mycket som möjligt av min resa och hinna se så mycket jag kan bara. Jag har nu, efter många efterforskningar, hittat bilen som ska ta mig runt på resan utan problem. Det som man inte tror är viktigast är faktiskt bilen och jag har en Volvo xc40 denna gång för jag vill ha en liten men stor bil som jag kan lita på tar mig på min resa utan problem.

Det var inte lätt att ge sig ut i djungeln av alla bilar som finns. Det är märken, storlek och prestanda som ska avgöra vilken bil som passar mig. Jag vill ha en liten men ändå stor med bra lastutrymme, som är bensinsnål och har stark motor. Den ska vara driftsäker och man ska kunna få hjälp efter vägen utan problem om det skulle hända något eftersom jag ska ha en begagnad bil som inte gått så långt.

Det är svårt att hitta den rätta bilen som passar och inte är allt för dyr i inköp och skatt. På Kvd volvo xc40 hittade jag den rätta bilen efter att jag fått kunnig hjälp och de har kollat bilen ordentligt. De hjälpte mig verkligen och såg till att jag fick en bil som passade in på alla mina önskemål. Så nu har jag startat min resa och redan kört nästan hundra mil med min bil och är supernöjd med den. Den har alla de bra egenskaper som de lovade mig att bilen hade. Den tar mig fram överallt även på mindre vägar och stora blöta landsvägar. Lastutrymmet är verkligen helt otroligt då jag får plats med all packning som stormkök, tält, kläder och campingbord. Det bästa är att det finns 12 volt-uttag i bagaget så jag kan ha kylväskan bak och den håller maten kall.

Så nu har jag gjort min semester från Skåne i söder till Kiruna i norr utan problem. Även när jag körde vilse i skogen så kunde jag känna mig trygg då jag visste att jag hade en bra bil som tog sig fram. Jag skulle gärna göra om en sån här resa nästa år igen. Då ska jag inte glömma bort att ta med mig ett resesällskap för det är trevligare att göra denna resa ihop med någon och uppleva dessa fantastiska platser som finns i vårt vackra land. Jag glömde bort flera fina åar och sjöar som jag tänkte att jag skulle ha besökt på vägen men det får bli nästa år.

Det är även viktigt att planera in resvägen ordentligt och markera ut den på en karta och även de sevärdheter man inte vill missa. Det är också viktigt att det finns toalett vid platser man väljer att stanna på då det kan ta en stund till nästa punkt man vill stanna. Planera därför din resa in i minsta detalj och skriv upp det du behöver ha med dig så kommer det gå lika bra för dig som det gick för mig.