Födelsedagsfirande på resande fot i Göteborg

Födelsedagar är något speciellt och ska såklart firas. Ibland är man inte på hemmaplan vilket gör det lite svårare att fixa ett ordentligt födelsedagsfirande. Med några smarta tips kan du dock enkelt styra upp ett bra firande även om du befinner dig på en annan ort. Här får du de bästa tipsen för födelsedagsfirande om du är på resande fot i Göteborg.

Tårtan

Tårtan är A och O för ett lyckat födelsedagsfirande. En god och fin tårta är avgörande för att skapa rätt feststämning. Om du befinner dig i Göteborg kan du med fördel beställa tårtan online hos Dintarta.se. Här kan du beställa personliga tårtor till Göteborg såväl som till andra orter i Sverige. Du kan beställa och skicka tårtan snabbt och säkert till det önskade datumet som du anger i kassan. Leveranserna är snabba och sker med DHL express. Om du beställer innan klockan 15.30 kan tårtan levereras redan nästa arbetsdag. Perfekt för dig som vill skapa en personlig tårta och få den levererad snabbt.

Tårtan är höjdpunkten på födelsedagsfirandet. Extra kul blir det om tårtan är specialbeställd och personlig. Du kan bland annat skapa en tårta med ett särskilt tryck eller en bild. För små barn är det mycket uppskattat att ha en födelsedagstårta formad som en figur. Dessutom kan du skräddarsy smaken på tårtan. Välj mellan choklad, vaniljbotten, hallonkräm, nougatkräm och mycket mer. Oavsett om du väljer en fototårta, motivtårta eller en klassisk tårta så kommer det att uppskattas av personen som fyller år.

Picknick i en park

Om vädret tillåter är det perfekt att anordna en födelsedagspicknick i någon av de många härliga parkerna i Göteborg. En picknick kräver ingen bordsreservation och är dessutom mycket billigare än en vanlig middag. Beställ tårtan online och köp resten i en matbutik. För en picknick behöver ni bestick, glas, tallrikar och servetter. Detta kan köpas innan resan eller i en lokal mataffär. När det gäller mat kan ni vara spontana och gå in och köpa det ni känner för i mataffären. Oftast finns det potatissallad, grillad kyckling, chark och deli som passar perfekt som picknickmat. Glöm inte chips och annat snacks för att ge picknicken en extra festlig stämning. Ni kan även beställa take-away, pizza eller liknande.

Tänk dock på att kolla väderleksrapporten innan för att säkerställa att det inte kommer att regna. Ett tips är att anordna picknicken på Trädgårdsföreningen som ligger vid Bältesspännarparken. Här finns stora vackra grönområden samt ett vackert växthus där ni kan gå in om det skulle börja regna. En annan populär park för picknick är Kungsparken för den som vill ha både citykänsla och grönska. Efter en picknick i Kungsparken kan ni fortsätta firandet med en rolig aktivitet. Att spela boule vid Feskekörka som ligger invid parken är en mycket populär aktivitet som passar perfekt för födelsedagsfirande. Här kan ni lära er mer om boulespelets konst och testa på att spela ett parti.

Dagsutflykt i Göteborgs skärgård

Om ni har tid kan ni även åka ut i Göteborgs otroligt vackra skärgård. Här finns många idylliska platser för födelsedagsfirande i kombination med salta bad. Det finns många dagsturer med båt som passar de flesta smaker. Bland annat kan man göra en dagsutflykt till västkustpärlan Marsstrand eller till Evert Taubes barndomsö Vinga. Ta med er picknick och njuta av den vackra skärgården.