Packa rätt inför resan

Den som någon gång har varit ute på resande fot vet att det gäller att tänka igenom vad man ska ta med sig innan man ger sig av. Det är många saker man inte får glömma och allting man vill ha med sig måste ju såklart få plats i den väska man väljer att ta med sig. När det gäller kläder är det lätt att ta med sig för mycket och väskan blir tung och klumpig. För att underlätta inför din nästa resa kan du ta del av de här tipsen på hur och vad du kan packa för att göra både själva packandet och uppackandet, när du väl är hemma igen, enklare.

Beroende på vart du ska åka behöver du såklart ta med dig olika mycket saker. Generellt tar man ofta med sig för mycket kläder, kläder som sedan ligger oanvända i väskan när det är dags att åka hem igen. När du packar kläder är ett knep att matcha ihop olika outfits och räkna ut hur många olika sådana outfits du behöver under resan. Det kan vara en utstyrsel som fungerar för att gå på stan, en som fungerar på stranden, en för en finare middag på kvällen och kanske en festoutfit. Om du har klart för dig hur många olika utstyrslar du behöver kommer du inte att packa för mycket.

Om du reser med andra personer är det en bra idé att packa vissa saker gemensamt. Det kanske räcker med att en i gruppen tar med schampo och en annan tar med en locktång.

Tänk dock på att det är bra ifall flera personer tar med sin ransoner av sånt som kan vara bra att ha, till exempel är det alltid bra att ha med sig smärtstillande ifall någon får huvudvärk eller ont någonstans. Om du behöver något så kan du köpa till exempel alvedon hos apohem och packa ner det i väskan. Alvedon tar knappt någon plats och det är alltid bra att ha med sig under sin resa.

För att få plats med så mycket som möjligt i din resväska bör du packa smart. Att packa smart kan vara att välja kläder av material som inte blir skrynkliga och som inte är för tunga och tjocka. Om du tar med dig ett par skor så packa gärna något i skorna så att du fyller ut dem. På så sätt håller de sin form samtidigt som du tar vara på oanvända utrymmen.

Ett annat tips för att få plats med allt du vill ha med dig är att rulla textilier. Om du rullar ihop allting i så hårda rullar som möjligt är det lätt att pussla med dem och fylla alla utrymmen.

Det finns en hel uppsjö av resväskor att välja mellan på marknaden. Kvaliteten är viktig att tänka på eftersom många väskor behandlas ganska tufft på en flygplats eller liknande. Kabinväskor är mindre resväskor som du drar efter dig och som ofta är godkända som handbagage. För barn finns det väskor med hjul som det går att sitta på, du kan därmed dra barnet på väskan om det inte orkar gå.

När det gäller stora resväskor finns det både hårda och mjuka modeller att välja mellan. Ett populärt märke på resväskor är Samsonite https://resväskor.se/varumarken/samsonite/ som är ett av de ledande märkena. Den som söker en väska till sin nästa utlandsresa kommer med största sannolikhet att hitta en bland deras modeller.

Var noga med att inte packa några större mängder vätskor eller vassa föremål i ditt handbagage om du ska flyga. Det tillåter helt enkelt inte säkerhetskontrollen att du tar med dig ombord på planet. Vätskor får bara förvaras i förpackningar som rymmer 100 ml och alla vätskor måste rymmas i en halvliters plastpåse som går att försluta. Packa ner denna sist så att du lätt kan få upp den ur handbagaget vid säkerhetskontrollen.

Rätt väska förgyller alla resor!